Oude liefde roest niet: Waarom ondernemers van occasions houden

Oude liefde roest niet. Ondernemers die op zoek zijn naar een auto of bestelbus voor de onderneming komen vaak uit bij een occasion. Lees hier wat de voordelen zijn van occasion lease en welke modellen niet mogen ontbreken in jouw showroom.

Voordelen van occasions

Occasion lease biedt veel voordelen, zo kunnen ondernemers kiezen voor een kortere looptijd dan bij een nieuwe leaseauto en zijn ze vaak flexibeler in het bepalen van een leasetermijn. En omdat de aanschaf van een occasion vaak goedkoper is, least de ondernemer een stuk voordeliger!

Fiscale voordelen

Wanneer het aankomt op occasion lease, profiteren ondernemers ook nog van de fiscale voordelen. Welke fiscale voordelen heeft occasion lease voor ondernemers? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

 1. Volledige renteaftrek
  Financial Lease is een zakelijke lening, hierdoor mag een ondernemer betaalde rente aftrekken van de winst.
 2. Investeringsaftrek
  Als de leaseauto op de balans staat, ziet de Belastingdienst dit als zakelijke investering, hierdoor mag een ondernemer het geïnvesteerde bedrag van de winst aftrekken. Dit geldt voor alle bedrijfsmiddelen. Hiermee kan de winst gedrukt worden en hoeft de ondernemer minder inkomstenbelasting te betalen.
 3. Afschrijving van de leaseauto
  Door afschrijving toe te passen op de balans, houden ondernemers ook minder winst over en hoeven ze wederom minder belasting te betalen.
 4. Terugvorderen van de btw
  Bij de aanschaf van een zakelijke auto mag een ondernemer de btw terugvorderen bij de Belastingdienst

Kende je deze fiscale voordelen al? Wanneer een ondernemer bij jouw in de showroom staat en verliefd is op een occasion. Dan kan je de koper wijzen op de fiscale voordelen die hij of zij geniet wanneer ze auto Financial Leasen. Dit kan fungeren als een extra zetje die ervoor zorgt dat de ondernemer de auto koopt. Op die manier voel jij je als verkoper toch nog een beetje als Cupido

Liefde op het eerste gezicht in jouw showroom

Dat occasions geliefd zijn bij ondernemers is nu wel duidelijk. Maar de volgende modellen zorgen bij veel ondernemers direct voor een verliefde blik. Zorg ervoor dat jij occasions uit deze lijst te koop hebt staan en laat het hart van menig ondernemer nog sneller kloppen.

 • Audi A3
 • Mercedes-Benz Vito
 • Ford Transit Custom
 • Volkswagen Golf
 • BMW 5 serie

Heb jij deze occasions al in de showroom staan? Kijk dan ook even bij de top 10 auto’s van 2022, deze auto’s zijn ook zeer geliefd bij ondernemers.

Heb je nog vragen over de fiscale voordelen van Financial Lease of ben je benieuwd welke andere modellen niet mogen ontbreken in jouw showroom? Neem contact op met onze Relatiemanagers, wij helpen je graag verder.

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met je op om al je vragen te beantwoorden of om jou direct als Partner aan te melden. Je kan ook zelf contact met ons opnemen via 085 – 043 17 77.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onderdeel van FinancialLease.nl

Financial Lease Partner is onderdeel van de marktleider FinancialLease.nl. Dit is hét automotive platform voor zakelijke rijders. Duizenden ondernemers bekijken dagelijks het ruime aanbod personen- en bedrijfsauto’s. Als Partner adverteer je gratis op FinancialLease.nl én vele andere autoplatformen.