Aangetast ondernemersvertrouwen treft autobedrijven

De markt is altijd in beweging en wordt beïnvloed door veel factoren. Momenteel is de inflatie hoger dan ooit en dat betekent dat de koopkracht daalt. Hoe staat het met het vertrouwen van de ondernemer en wat voor effect kan dat hebben op jouw autobedrijf?

Hoe staat het met het ondernemersvertrouwen?

De occasionprijzen hebben in november 2022 een recordhoogte bereikt. Door het aanhoudende chip-tekort, loopt de productie van nieuwe auto’s nog steeds achter. De schaarste van auto’s betekent voor veel autobedrijven dat ze hun voorraad tegen hoge prijzen moeten inkopen waardoor de marges voor verkoop uitblijven. Het zijn onzekere tijden.

Terwijl er nog ondernemers herstellende zijn van de coronaperiode, slaat de hoge inflatie in als een bom bij veel bedrijven. Het ondernemersvertrouwen in de hele markt is aangetast. Als autobedrijf is het daarom belangrijk dat je proactief omgaat met elke ondernemer die interesse toont in een auto. Het is nu niet meer vanzelfsprekend dat een ondernemer “die auto” toch wel koopt omdat hij of zij de auto “toch wel nodig heeft”.

Een goede voorbereiding is het halve werk

De dalende koopkracht bij de consument vertaalt zich naar ondernemingen die het ook zwaarder kunnen krijgen. Dit geeft de ondernemers minder ruimte om te investeren in een personenauto of een bedrijfswagen. Waar het al belangrijk was voor een autobedrijf om proactief om te gaan met potentiële kopers, wordt het binnenkort nóg belangrijker om de leads goed en snel op te volgen.

Het is van belang om de klap die kan komen alvast voor te zijn. Maak het voor de ondernemer makkelijker om een auto te kopen door de juiste middelen in te zetten. Wanneer een ondernemer geïnteresseerd is in een voertuig maar het een riskante investering vindt, kun je de ondernemer wijzen op de mogelijkheden van Financial Lease.

Welke oplossing biedt het product Financial Lease?

Financial Lease biedt voor ondernemers een mooie uitweg, in tijden van hoogconjunctuur maar ook zeker in een laagconjunctuur. In een hoogconjunctuur hebben ondernemers veel baat bij de fiscale voordelen van Financial Lease, ze behouden tevens hun bedrijfsvermogen in de onderneming die ze op hun plaats weer kunnen investeren in andere zaken.

Maar ook in tijden van recessie biedt Financial Lease voor ondernemers veel voordelen. Doordat de ondernemer het bedrag niet direct hoeft te betalen, maar spreidt over een x-aantal maanden, creëert deze een buffer voor de onderneming terwijl hij of zij toch het benodigde voertuig kan aanschaffen.

Ondernemerschap vergt lef, creativiteit en innovatie. Hierdoor zagen we dat de ondernemers wat afwachtend waren aan het begin van de coronacrisis, maar dat dit al snel bijtrok en we weer business konden doen zoals we gewend waren. Ondernemers staan nu eenmaal niet graag stil.

Advies en verkooptips

Twijfelt een ondernemer bij jouw in de showroom of hij de aanschaf wel kan veroorloven? Maak gebruik van onze kennis over Financial Lease en informeer de ondernemer over alle mogelijkheden van Financial Lease voor de aanschaf van de auto.

Kun je hier wat hulp bij gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op. De Relatiemanagers van Financial Lease Partner staan voor je klaar en delen deze kennis graag met jou en de klant.

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met je op om al je vragen te beantwoorden of om jou direct als Partner aan te melden. Je kan ook zelf contact met ons opnemen via 085 – 043 17 77.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onderdeel van FinancialLease.nl

Financial Lease Partner is onderdeel van de marktleider FinancialLease.nl. Dit is hét automotive platform voor zakelijke rijders. Duizenden ondernemers bekijken dagelijks het ruime aanbod personen- en bedrijfsauto’s. Als Partner adverteer je gratis op FinancialLease.nl én vele andere autoplatformen.