Voordelen klant

Wat biedt Financial Lease
voor jouw klant?

Heb je een zakelijke klant die op zoek is naar een passend voertuig voor zijn of haar onderneming? Bied dan Financial Lease aan. Financial Lease brengt als enige leasevorm fiscale voordelen met zich mee, omdat de klant direct eigenaar wordt van de auto. Dit werkt hetzelfde als een auto kopen, echter hoeft de ondernemer dan niet in één keer een grote uitgave te doen en blijft het geld binnen de onderneming.

De voordelen op een rij

Fiscale voordelen voor jouw klant

Wanneer een ondernemer een auto koopt middels Financial Lease, wordt deze economisch eigenaar van het voertuig. De bank is juridisch eigenaar tot het einde van het leasecontract, waarbij de auto als onderpand geldt. Dit is vergelijkbaar met een hypotheek op je huis. Aan het einde van de overeenkomst is de ondernemer volledig eigenaar van het voertuig. De ondernemer betaalt de auto in maandtermijnen af aan de bank, terwijl hij of zij zelf bepaalt hoe de auto wordt gereden en waar de verzekeringen e.d. worden ondergebracht.

Een Financial Lease auto wordt door de Belastingdienst gezien als een investering. Deze investering is vervolgens op verschillende manieren aftrekbaar op de onderneming:

Afschrijving

Als economisch eigenaar van het voertuig mag de ondernemer de volledige aanschafprijs (excl. btw) op de balans zetten. Gedurende de looptijd van het contract mogen deze kosten jaarlijks afgeschreven worden. De afschrijvingskosten verlagen de totale jaarlijkse winst, wat op zichzelf ook weer zorgt voor andere fiscale voordelen. Lees op FinancialLease.nl hoe dit precies werkt

Renteaftrek

Een ondernemer kan beroep doen op de renteaftrek wanneer er sprake is van een zakelijke lening. Een Financial Leaseovereenkomst is een zakelijke kredietverstrekking waardoor de ondernemer de betaalde rente mag aftrekken. Hoeveel rente er jaarlijks aftrekbaar is, lees je hier.

Investeringsaftrek

De investeringsaftrek is een bedrag dat je van de winst mag aftrekken wanneer een ondernemer in bedrijfsmiddelen (zoals een auto van de zaak) investeert. Deze aftrekpost komt bovenop de mogelijkheid tot afschrijven, wat het investeren in een (bedrijfs)auto een stuk aantrekkelijker kan maken. Meer over investeringsaftrek lees je hier.

Btw terugvorderen

Het is de bedoeling dat, wanneer een ondernemer kiest voor een btw-auto, het btw-bedrag wordt aanbetaald bij de overdracht van de auto. Dit bedrag wordt namelijk niet meegenomen in de financiering. Echter hoeft dat geen struikelblok te zijn: de ondernemer heeft recht op terugvordering van het totale btw-bedrag! Hier lees je precies hoe dit in zijn werk gaat.

Meer informatie?
Wij bellen je terug!

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met je op
om al je vragen te beantwoorden of om jou direct als Partner aan te melden.
Je kan ook zelf contact met ons opnemen via 085 – 043 17 77.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.