Btw voorfinancieren

Voor de klant: btw voorfinancieren

Het is voor ondernemers mogelijk om de btw terug te vorderen bij de Belastingdienst wanneer ze een auto kopen middels Financial Lease. De Belastingdienst ziet een auto van de zaak namelijk als een investering waardoor je profiteert van diverse fiscale voordelen.

Leasen zonder btw

Vaak is de btw het enige wat de ondernemer aanbetaalt bij het autobedrijf waar hij of zij de auto ophaalt. Ondanks dat dit bedrag terug te vorderen valt, kan het voor sommige ondernemer gezien worden als een drempel. Dit komt vaak voor aan het begin van het nieuwe kwartaal, omdat veel ondernemers pas na 3 maanden de btw terugkrijgen van de Belastingdienst.

Om het voor ondernemers aantrekkelijker te maken om ook aan het begin van het kwartaal een auto aan te schaffen, biedt de bank nu de mogelijkheid om de btw voor te financieren!

Hoe werkt de btw voorfinancieren?

  1. De ondernemer heeft een auto gevonden in jouw autovoorraad
  2. Jij dient een Financial Lease aanvraag in bij Financial Lease Partner
  3. De bank geeft een goedkeuring op de offerte
  4. De bank betaalt het autobedrijf de btw, het leasebedrag en de eventuele inruil
  5. De ondernemer komt de auto ophalen
  6. De ondernemer vordert het btw-bedrag terug bij de Belastingdienst, en verrekent dit zelf met de bank.

Meer informatie?

Het voorfinancieren van de btw is afhankelijk van de specifieke situatie van de klant. Benieuwd of jouw klant hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met jouw lease adviseur via 085 043 17 77 of doe direct een aanvraag via onderstaande button.

Liever persoonlijk conact?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met je op om al je vragen te beantwoorden of om jou direct als Partner aan te melden. Je kan ook zelf contact met ons opnemen via 085 – 043 17 77.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.