Grijskentekenregeling

De grijskentekenregeling is voor ondernemers een kostenbesparing op de aanschaf van hun bestelauto. Deze regeling waarbij zij vrijgesteld worden van bpm vervalt in 2025. Dus alleen dit jaar kunnen jouw klanten nog profiteren van deze bpm vrijstelling. Hoe zorg jij dat jouw klanten dit jaar nog overstag gaan? 

Grijskentekenregeling

Wat is de grijskentekenregeling?

De grijskentekenregeling is voor ondernemers die hun bedrijfsvoertuigen registreren met een grijs kenteken auto. Dit zijn kentekens die beginnen met een ‘V’ en ‘B’. Hierdoor profiteer je van belastingvoordelen, denk aan geen bpm en een lager tarief voor motorrijtuigenbelasting. 

Wat houdt het in?

  • Lagere belasting personenauto’s en motorrijwielen (BPM): bij de aanschaf van een nieuwe bestelauto betalen klanten geen bpm.
  • Verlaagde motorrijtuigenbelasting: er wordt minder motorrijtuigenbelasting betaald dan bij een particuliere bestelauto. Door een grijs kenteken is de wegenbelasting lager.
  • BTW-aftrek: de btw, het onderhoud en het gebruik van de auto zijn aftrekbaar. Het is ook mogelijk om grijs kenteken privé rijden zonder bijtelling, al zijn hier wel extra regels aan verbonden.
Allemaal voordelen voor jouw klanten, waar zij enkel dit jaar nog van profiteren. Al zijn er wel voorwaarden aan verbonden. De laadruimte van een bestelauto moet minimaal 200 cm lang en 130 cm hoog zijn, met een breedte van 20 cm. En er mag geen achterbank in zitten. 
 

Laat jouw klanten dit jaar nog profiteren

In 2024 hebben jouw klanten nog voordeel aan deze regeling. Naar verwachting worden bedrijfsauto’s gemiddeld  € 13.000,- euro duurder. Dat gaat om serieuze bedragen. Lijkt ons voldoende om jouw klant ervan te overtuigen dat dit het jaar is om nog een nieuwe of tweedehands bestelauto aan te schaffen en te profiteren van deze grijs kenteken regeling. 

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met je op om al je vragen te beantwoorden of om jou direct als Partner aan te melden. Je kan ook zelf contact met ons opnemen via 085 – 043 17 77.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.