Internationale Vrouwendag 2023

In het kader van Internationale Vrouwendag zoomen we in op de vrouwen die werkzaam zijn in de automotive, een industrie die voornamelijk wordt gedomineerd door mannen en waar vrouwen helaas nog steeds zijn ondervertegenwoordigd. Dit is jammer, want vrouwen zijn onmisbaar in onze branche. Vrouwen zijn net zo gepassioneerd over auto’s als hun mannelijke collega’s en hebben net zoveel verstand van zaken en vaardigheden.

Bij Financial Lease Partner zijn er natuurlijk ook vrouwen werkzaam. Voor dit artikel spraken we met Virginia, Ramona en Chantal die alle drie een verschillende rol vervullen bij FLP. Maak hieronder kennis met onze dames:

Virginia is Relatiemanager bij Financial Lease Partner

“ Ik ben opgegroeid tussen de Dodges en Chevrolets! Mijn ouders reden er altijd in en mijn vader heeft ook een bedrijf gehad waarin hij handelde in Amerikaanse oldtimers. Zo heb ik alles van dichtbij mogen meemaken; het geluid van een V8 was mijn wekker. Ik houd niet alleen van de vormgeving van auto’s en de techniek, maar ook het geluid en de bijeenkomsten vind ik geweldig.

Ik heb geen moeite om mee te doen in de automotive, ik voel me gewoon comfortabel als elk ander lid van het team. Omdat het een mannenwereld is merk ik dat mannen het soms verfrissend vinden om een keer een vrouw te spreken. Ik ben ambitieus en wil graag doorgroeien binnen de automotive. En daarin maakt het niet uit of je een vrouw of een man bent. ”

Ramona is Accountmanager bij Financial Lease Partner

“ Voordat ik bij FLP begon had ik eigenlijk nog vrij weinig met auto’s. Toen ik op zoek ging naar een nieuwe baan vlakbij mijn woonplaats, kwam ik de vacature voor Customer Care medewerker tegen bij FinancialLease.nl. Binnen die rol groeide mijn liefde voor de automotive met de dag, en zo ben ik doorgestroomd naar Accountmanager voor Financial Lease Partner. Tegenwoordig ben ik niet alleen op het werk bezig met auto’s, ik betrap mezelf er vaak genoeg op dat, wanneer ik een auto zie rijden, er alles over ga opzoeken. Je kan wel stellen dat het er in is gekropen!

Als vrouw zijnde zit ik wel lekker op mijn plek in deze ‘mannenwereld’. Ik kan me goed vinden in de directe aanpak bij de verschillende autobedrijven, het werkt efficiënt. Soms merk ik dat de mannen aan de andere kant van de lijn voorzichtiger zijn omdat ze een vrouw aan de telefoon krijgen, maar zodra ze in gesprek gaan valt dat snel weg. Ik zit goed op mijn plek bij Financial Lease Partner. Mijn doel is om nog meer Partners aan te sluiten om de FLP-familie nog groter te maken! ”

Chantal is Commercieel Online Marketeer bij Financial Lease Partner

“ Automotive is er bij mij met de paplepel ingegoten. Net als mijn vader heb ik ook de Automotive Business Management opleiding gevolgd en afgerond aan de IVA in Driebergen. Mijn vriend en zijn familie zijn ook actief in de automotive dus voor mij was er geen ontkomen aan. Zelf heb ik een voorliefde voor Mercedes!

In 2020 ben ik als accountmanager begonnen bij FLP. Ik kwam erachter dat deze tak van het bedrijf meer op de kaart moest worden gezet voor onze Partners, en zo ben ik doorgegroeid naar Commercieel Online Marketeer. Nu ben ik bezig om de binding tussen Financial Lease Partner, onze Relatiemanagers en de autobedrijven te optimaliseren.

Dat de automotive een mannenwereld is, kom je niet omheen. Dit ervoer ik al tijdens mijn opleiding. Maar ik vind het wel fijn, zo’n no-nonsense omgeving. Wel merkte ik als accountmanager dat ik niet altijd serieus genomen werd, maar dat gaf mij juist extra motivatie om mij te bewijzen. Als vrouw in de automotive vervul je nog wel een unieke rol, maar ik zie steeds meer vrouwen in onze branche werkzaam zijn. Dat is een mooie ontwikkeling, niet alleen voor de nuances maar ook voor de dynamiek. ”

Heb jij Virginia, Ramona of Chantal nog niet gesproken? Neem dan contact met ze op en kom nog meer te weten over deze toppers van de automotive!

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met je op om al je vragen te beantwoorden of om jou direct als Partner aan te melden. Je kan ook zelf contact met ons opnemen via 085 – 043 17 77.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onderdeel van FinancialLease.nl

Financial Lease Partner is onderdeel van de marktleider FinancialLease.nl. Dit is hét automotive platform voor zakelijke rijders. Duizenden ondernemers bekijken dagelijks het ruime aanbod personen- en bedrijfsauto’s. Als Partner adverteer je gratis op FinancialLease.nl én vele andere autoplatformen.