Interview: Veranderend dealerlandschap

We zien het al een paar jaar gebeuren: de occasionmarkt lijkt steeds krapper te worden.

In een interview met Iseikh Nasibdar, Manager bij Financial Lease Partner, zoomen we in op de wolken die boven de occasionmarkt hangen.

“ Door de 360° aanpak van merkdealers,
komen universele autobedrijven in het gedrang ”

“We merken al een tijd dat het moeilijker wordt om aan occasions te komen. De prijzen schieten door het dak omdat het aanbod te schaars is, maar de vraag wel hetzelfde is gebleven.

Dat komt door de pandemie, een tekort aan chips en de oorlog in Oekraïne, maar óók door het veranderende dealerlandschap. Merken beginnen hun eigen agentschap, waarmee ze een 360° cyclus rondom de auto creëren.

Doordat de merkdealer de product-lifecycle bij henzelf houden, komt het aanbod van het universele autobedrijf in gevaar. De inkoop van occasions wordt dus van alle kanten moeilijker, de prijzen blijven stijgen, en jouw verkoopmarge komt in het gedrang.

Bij Financial Lease Partner merken we dat universele autobedrijven daardoor duur moeten inkopen en langer met hun voorraad blijven zitten. De koper wil namelijk niet de hoofdprijs betalen voor een occasion, en blijft daardoor langer shoppen. Wij proberen juist die autobedrijven te ondersteunen in de verkoop en geven advies over de verkoopstrategie, zodat zij hun marge kunnen behouden.”

Financial Lease Partner is een zelfstandig en onafhankelijk platform dat niet gestuurd wordt door merkdealers. Wij kunnen dankzij een interessante provisieregeling ervoor zorgen dat jouw marge in deze gekke markt met hoge occasionprijzen op niveau blijft. Hierdoor hoef je geen verlies te draaien op het aanbod en hoef je ook geen torenhoge prijzen te rekenen voor jouw klanten.

Kun je hier hulp bij gebruiken? Dan adviseren onze Accountmanagers je gratis en vrijblijvend.

Ook persoonlijk contact?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met je op om al je vragen te beantwoorden of om jou direct als Partner aan te melden. Je kan ook zelf contact met ons opnemen via 085 – 043 17 77.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.