Laadpaal meefinancieren

Zakelijk elektrisch rijden in een leaseauto, duurzaam en voordelig, maar hier blijft het niet bij. Wat heb je nodig om dagelijks op pad te kunnen? Juist, een laadpaal. Met Financial Lease kan dit gemakkelijk en snel mee gefinancierd worden, zo kan je alles in één keer regelen. Wij leggen je uit hoe het werkt.

Steeds meer bedrijven kiezen voor duurzaamheid. Niet alleen om bij te dragen aan een schoner milieu, maar ook vanwege de vele voordelen van elektrisch leasen. Zo profiteer je van investeringsaftrek, lagere bijtelling en de terugkerende kosten zijn lager. Toch kan de aanschaf van een elektrische auto op het eerste gezicht duur lijken. Naast een auto heb je namelijk extra kosten voor een laadpaal. Maar wist je dat je deze uitgaven mee kan financieren met Financial Lease? Hierdoor ben je in één keer klaar.

Een laadpaal leasen

Wanneer je kiest voor een elektrische leaseauto, moet je ook nadenken over de laadmogelijkheden. Met Financial Lease is het mogelijk om een laadpaal mee te financieren,
door dit direct op de factuur te zetten bij een zakelijke auto of bestelbus. Hierdoor wordt net als de leaseauto, ook de laadpaal uiteindelijk eigendom van de klant.

Het voordeel is dat je ze niet in één keer een grote investering hoeven te doen, maar de kosten kunnen spreiden over een gewenste termijn. Ook zijn de aanschaf- en plaatsingskosten van een laadpaal fiscaal aftrekbaar bij de Belastingdienst.

Voordelen van het meefinancieren van een laadpaal

Er zijn verschillende voordelen bij het leasen van bedrijfsmiddelen zoals een laadpaal. 

  • Er hoeft niet in één keer een grote investering gedaan te worden; 
  • De aanschaf- en plaatsingskosten zijn fiscaal aftrekbaar;
  • Het blijft overzichtelijk doordat alles in één keer gefinancierd is; 
  • Hiermee focust een bedrijf zich op duurzaam ondernemen.

Een laadpaal meefinancieren of kopen?

Naast een leaseauto kan een klant ervoor kiezen om andere bedrijfsmiddelen te leasen, zoals een laadpaal. Er hoeft geen aparte financiering afgesloten te worden voor een laadpaal of dit direct uit eigen zak te betalen. 

Zolang het op één factuur staat is het mogelijk om extra’s als een laadpaal mee te financieren. Hierdoor houd je de kosten ook inzichtelijk. 

Hoe weet je welke laadpaal je nodig hebt?

Logischerwijs weet je bij de aanschaf van een elektrische leaseauto niet per se welke laadpaal je hiervoor nodig hebt. Er zijn verschillende aandachtspunten om rekening mee te houden: het type laadpaal, de installatiekosten en contractduur.

Wil jij weten hoe dit precies zit? Lees het in onze blog over het leasen van een laadpaal. 

Toch liever persoonlijk advies? Onze collega’s helpen je graag op weg! Ze beschikken over alle kennis omtrent elektrisch rijden, leasen en het financieren van bedrijfsmiddelen.

Bekijk alvast ons ruime aanbod elektrische auto’s

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met je op om al je vragen te beantwoorden of om jou direct als Partner aan te melden. Je kan ook zelf contact met ons opnemen via 085 – 043 17 77.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onderdeel van FinancialLease.nl

Financial Lease Partner is onderdeel van de marktleider FinancialLease.nl. Dit is hét automotive platform voor zakelijke rijders. Duizenden ondernemers bekijken dagelijks het ruime aanbod personen- en bedrijfsauto’s. Als Partner adverteer je gratis op FinancialLease.nl én vele andere autoplatformen.