Marketingtips voor autobedrijven

In de competitieve automotive industrie is marketing een effectieve manier om aandacht van potentiële klanten te trekken en om de zichtbaarheid en vindbaarheid van je bedrijf te vergroten. Hierdoor kun je jouw doelgroep beter bereiken en je bedrijf laten groeien. Wij hebben een aantal waardevolle tips om marketing in te zetten voor autobedrijven en zo je klantenbestand te vergroten.

Marketingtips voor autobedrijven

Vaak denken ondernemers dat marketing alleen door experts kan worden uitgevoerd. Maar er zijn een aantal dingen die je zelf kunt oppakken zonder hier veel geld aan uit te geven. Hier volgen een paar tips:

 1. Optimaliseer je online aanwezigheid
  Zorg voor een sterke online aanwezigheid om zichtbaarheid te creëren bij zowel bestaande als potentiële klanten. Zorg ervoor dat je website up-to-date en gebruiksvriendelijk is, bijvoorbeeld door de website zo overzichtelijk mogelijk te houden voor bezoekers. Maak gebruik van relevante zoekwoorden om je website beter vindbaar te maken, zoals “onderhoud auto’s” of “gebruikte auto’s”. Er zijn verschillende gratis websites waarop je zoekwoorden kunt zoeken, zoals Ubersuggest en Google Keyword Planner.
 2. Versterk je social media-strategie
  Social media biedt een geweldige kans om je autobedrijf onder de aandacht te brengen. Zo kun je kiezen voor verschillende platformen om jouw doelgroep te benaderen, zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Creëer boeiende inhoud die relevant is voor autoliefhebbers. Deel nieuws en updates over nieuw binnengekomen modellen, aanbiedingen, evenementen en klantrecensies. Bouw betrokkenheid op door actief te reageren op opmerkingen en vragen van volgers.

  Facebook kun je gebruiken om berichten te delen over openingstijden of foto’s van de huidige of toekomstige voorraad. Instagram is ideaal om een kijkje achter de schermen te geven of successen te delen, zoals de overhandiging van een auto. Op LinkedIn kun je meer nieuws, aanbiedingen en updates delen over jouw bedrijf. Maak ook gebruik van eigen content, zo geef je een duidelijk beeld van jouw bedrijf.
 3. Investeer in Google Business Account
  Een Google Business Account is een waardevolle toevoeging aan jouw marketingstrategie. Zorg ervoor dat alles binnen het Google Business account op orde is. Maak gebruik van lokale zoekadvertenties, om te zorgen dat jouw bedrijf bovenaan de zoekresultaten verschijnt als potentiële klanten in jouw regio zoeken. Verzamel ook positieve recensies om je betrouwbaarheid en reputatie te versterken.
 4. Deel waardevolle verhalen
  Toon expertise en schrijf informatieve artikelen/blogs over autonieuws, rijveiligheid en auto-onderhoud tips. Gebruik hierin verschillende zoekwoorden om de vindbaarheid van het artikel/blog te vergroten. Promoot je blog ook via social media en reageer op reacties, likes of deelacties.
 5. Stimuleer mond-tot-mondreclame
  Mond-tot-mondreclame blijft één van de krachtigste marketinginstrumenten voor alle bedrijven. Zorg dat klanten een positieve ervaring hebben, biedt ze een uitstekende klantenservice en laat ze zich op hun gemak voelen.

Marketingtips in praktijk brengen

We begrijpen dat marketing voor mensen die zich er niet dagelijks mee bezighouden overweldigend kan zijn. Neem de tijd om te leren hoe het werkt en onderzoek of je dit zelf kunt doen. Vraag ook hulp aan mensen in je omgeving of doe online nieuwe inzichten op.

Wil je hulp van één van onze collega’s? We helpen je graag op weg! 

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met je op om al je vragen te beantwoorden of om jou direct als Partner aan te melden. Je kan ook zelf contact met ons opnemen via 085 – 043 17 77.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.