Nieuwe ontwikkelingen: Rentetarieven mei 2023

Na een piek in het laatste kwartaal van 2022, is de inflatie de afgelopen maanden gedaald, maar de rente is geleidelijk aan gestegen. Op 10 mei zijn de rentetarieven wederom door de ECB verhoogd, wat een invloed heeft op de algehele geldmarkt. De reden voor deze rentestijging is dat centrale banken zoals de ECB de klassieke methode gebruiken om inflatie te bevechten, namelijk door de rente te verhogen. Bij een hogere rente wordt het onaantrekkelijker voor consumenten om te lenen, voor grote aankopen. Ook zijn bedrijven duurder uit bij kredieten, bijvoorbeeld voor investeringen. Zo moet de hogere rente de economische activiteit vertragen, wat uiteindelijk moet resulteren in lagere inflatie.

Het effect op de markt

De rentestijging heeft een impact op de hele markt en vertaalt zich door naar veel partijen, ook naar de banken waarmee wij samenwerken. Deze banken rekenen hun klanten vervolgens hogere tarieven, wat onder andere te zien is in de stijgende kosten van hypotheken. Helaas ontspringen wij de dans niet en krijgen ook wij hogere tarieven opgelegd. Dit heeft een effect op de offertes en de online rekenmodules die we autoverkopers aanbieden, waarbij ook jullie dus tariefstijgingen zullen zien. Mogelijk kunnen jouw klanten vragen stellen over deze gestegen tarieven.

Het voordeel van Financial Lease

Ondanks de gestegen rente blijft Financial Lease een aantrekkelijke optie voor zakelijke klanten. Bij Financial Lease betalen ondernemers hun nieuwe (bedrijfs-)auto niet in één keer, maar in maandelijkse termijnen. Hierdoor houden zij hun cash langer in hun onderneming, wat goed uit kan komen in tijden van economische onzekerheid. Daarnaast is financiering via Financial Lease nog steeds veel sneller geregeld dan via de bank.

Het goede nieuws is dat de rentestijging voor ondernemers geen nadelige gevolgen heeft, omdat de rente nog steeds fiscaal volledig aftrekbaar is. Daarbij blijven de provisies voor onze Partners ook in stand.

Conclusie

Hoewel de rentestijging een ontwikkeling is die de hele markt raakt, blijft Financial Lease een aantrekkelijke optie voor zakelijke klanten. Als autoverkoper is het belangrijk om je klanten op de hoogte te stellen van deze ontwikkeling en hen te helpen begrijpen wat de impact is op de tarieven. Door je expertise in te schakelen en klanten goed te adviseren, kun je hen helpen de juiste beslissing te nemen voor hun bedrijf.

Wil je meer informatie of kun je hulp gebruiken tijdens jouw verkoopgesprekken? Neem dan gerust contact op met jouw Relatiemanager. 

 

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met je op om al je vragen te beantwoorden of om jou direct als Partner aan te melden. Je kan ook zelf contact met ons opnemen via 085 – 043 17 77.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onderdeel van FinancialLease.nl

Financial Lease Partner is onderdeel van de marktleider FinancialLease.nl. Dit is hét automotive platform voor zakelijke rijders. Duizenden ondernemers bekijken dagelijks het ruime aanbod personen- en bedrijfsauto’s. Als Partner adverteer je gratis op FinancialLease.nl én vele andere autoplatformen.