Nieuwe subsidie elektrische bedrijfsauto's

Subsidieregeling Elektrische Bedrijfsauto’s (SEBA)

Heb je een ondernemer in jouw showroom die op zoek is naar een elektrische bedrijfsauto? Dan hebben wij goed nieuws! Sinds 15 maart 2021 is het mogelijk om tot € 5.000,- subsidie aan te vragen voor elektrische bedrijfsauto’s. De regering heeft met oog op de milieuafspraken deze subsidie ingevoerd. Daarnaast maakt deze subsidie het toegankelijker voor ondernemers om de overstap te maken naar het elektrisch leasen van een uitstootvrije bedrijfsauto.

Welke auto’s krijgen subsidie?

Ondernemers die kiezen voor een elektrische bedrijfswagen kunnen profiteren van deze nieuwe subsidieregeling. Heb jij bijvoorbeeld een elektrische Volkswagen Crafter, een populaire Nissan e-NV200 of een compacte Renault Kangoo Z.E. in het aanbod? Dan kun je die extra voordelig wegzetten door jouw klant te attenderen op de subsidieregeling.

Voorwaarden subsidie aanvragen elektrische bedrijfsauto

Het maximale te ontvangen bedrag is € 5.000,- per bedrijfswagen. In het geval van Financial Lease wordt het bedrag verdeeld over de maandtermijnen. Om in aanmerking te komen voor de subsidie gelden de volgende voorwaarden:

Fiscale voordelen van Financial Lease voor ondernemers

Kiest jouw klant voor een elektrische bestelauto voor zijn of haar onderneming, dan is het verstandig om deze middels Financial Lease te verkopen. Op die manier hoeft de klant niet in een keer het hele bedrag te betalen, maar betaal hij de auto af in maandelijkse termijnen. Als autobedrijf ontvang je echter wel het volledige aankoopbedrag in één keer van de bank. Dit geeft jou extra zekerheid bij de verkoop van de bedrijfsauto.

Doordat de ondernemer met Financial Lease direct de economische eigenaar is van de auto profiteert hij bovendien van veel fiscale voordelen. Lees meer over de voordelen voor jouw klant.

Meer informatie?

Onze Lease Adviseurs helpen je graag een handje bij de verkoop van jouw voorraad. Of het nu gaat om elektrische bedrijfsauto’s of occasions, wij staan voor je klaar. Benieuwd of jouw klant in aanmerking komt voor een Financial Leaseaanvraag? Neem dan contact op met via 085 043 17 77, vaak kunnen wij binnen één uur al laten weten of de klant akkoord krijgt voor de auto!

Liever persoonlijk conact?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met je op om al je vragen te beantwoorden of om jou direct als Partner aan te melden. Je kan ook zelf contact met ons opnemen via 085 – 043 17 77.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.