Prinsjesdag 2023

Als autobedrijf is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de belastingwijzigingen, dit heeft namelijk impact op jouw inkomsten. Hetgeen wat invloed heeft op jouw klanten, heeft invloed op jouw bedrijf, dat hoeven we je niet te vertellen. Afgelopen week zijn de belastingplannen voor 2024 aangekondigd. Dit is nog in afwachting van de definitieve goedkeuring van deze plannen door de Eerste en Tweede kamer, maar we werpen al een blik op de potentiële veranderingen.

Verhoging van de reiskostenvergoeding

De vergoeding voor zakelijke kilometers gereden in een privévoertuig stijgen van 21 naar 23 cent per kilometer, per 1 januari. Dit maakt elke zakelijke rit voor ondernemers voordeliger.

Fiscale voordelen voor Oldtimers

Verkoop je Oldtimers? Dan is dit goed nieuws voor jou. Momenteel is er geen motorrijtuigenbelasting voor oldtimers die minimaal 40 jaar oud zijn, maar deze regeling wordt vereenvoudigd. Vanaf 1 januari 2028 blijven alle voertuigen voor 1 januari 1988 vrijgesteld.

Korting op kampeerauto’s verlaagd

Voor autobedrijven die ook kampeerauto’s verkopen of verhuren geldt momenteel een korting van 75% op de motorrijtuigenbelasting. In de nabije toekomst verdwijnt het onderscheid tussen verhuurde en niet-verhuurde kampeerauto’s en geldt een uniforme korting van 50% voor alle kampeerauto’s.

BPM van elektrische auto’s

Nieuwe elektrische auto’s worden duurder. Vanaf 1 januari 2025 wordt het basisbedrag aan bpm met € 200,- verhoogd. Dit extra geld wordt gebruikt om de subsidiepot voor de aanschaf of lease van elektrische personenauto’s aan te vullen.

Betalen naar gebruik

Niet meer duidelijkheid over het “Betalen naar gebruik”-systeem, dat de huidige motorrijtuigenbelasting zal vervangen. Hierover is geen nieuwe informatie aangekondigd. Er is besloten om deze regeling over te laten aan het volgende kabinet. Wat betekent dat dit naar alle waarschijnlijkheid niet per 2030 doorgevoerd kan worden.

Kortom, er staan belangrijke veranderingen op de agenda die invloed kunnen hebben op zowel autobedrijven als klanten. Het is dan ook van belang om continu op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Zo kun je de mogelijkheden benutten die ze bieden, door ze aan te bieden aan klanten of om klanten altijd van het actuele nieuws te voorzien. 

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met je op om al je vragen te beantwoorden of om jou direct als Partner aan te melden. Je kan ook zelf contact met ons opnemen via 085 – 043 17 77.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.