Rentestijging, wat betekent dit voor jou?

Het zal je niet ontgaan zijn: de rentes zijn gestegen. Maar wat is daar nu precies de reden van en wat merk je hier als autoverkoper van in de praktijk? We leggen het je graag uit.

Reden voor de rentestijging

Je ziet overal dat de rentes stijgen. Dat komt omdat de Europese Centrale Bank (ECB) de basisrentetarieven heeft verhoogd. Hierdoor wordt geld lenen duurder. Met de renteverhoging wil de ECB de forse prijsstijgingen in de economie (de inflatie) een halt toe roepen. Dat werkt zo: als geld lenen duurder wordt, gaan bedrijven en consumenten minder lenen. Hierdoor hebben ze minder geld tot hun beschikking en kunnen ze ook minder uitgeven. Daarmee neemt de vraag naar producten af en remmen ook de prijsstijgingen af. Renteverhoging is niet hét tovermiddel tegen de ongezond hoge inflatie, maar het helpt wel.

Iedereen voelt het

Die rentestijging van de ECB vertaalt zich door naar veel partijen. Ook naar de banken waar wij mee samenwerken. En die banken rekenen hun klanten vervolgens weer hogere tarieven. Kijk bijvoorbeeld maar naar hypotheken, die telkens duurder worden. Het is een beweging die je door de hele economie ziet. Wij en andere intermediairs ontspringen de dans helaas niet en krijgen ook hogere tarieven opgelegd. Zo voelen veel mensen het effect van de rentestijging.

Voor jouw klanten blijft Financial Lease interessant

Het mooie aan Financial Lease is dat het ook in de huidig economische tijden aantrekkelijk is voor jouw klanten. Omdat zij met Financial Lease hun nieuwe (bedrijfs-)auto niet in één keer maar in maandelijkse termijnen betalen, houden deze ondernemers hun cash langer in hun onderneming. En dat kan goed uitkomen aangezien de onzekerheid voor bedrijven ook stijgt, onder andere door de hoge energierekeningen. Daarbij is financiering via ons nog steeds veel sneller geregeld dan via de bank. Zo blijft Financial Lease ook in de huidige markt interessant voor jouw zakelijke klanten.

Geen nadeel voor de klant

Eén van de belangrijkste voordelen van Financial Lease blijft in stand: de rente is voor ondernemers nog steeds fiscaal volledig aftrekbaar. Hierdoor heeft de rentestijging minder impact voor jouw klant.

Dit merk jij ervan

Je ziet in de offertes en in de online rekenmodules dat de tarieven gestegen zijn. Misschien merk je dat jouw klanten vragen hebben over de gestegen rentes. Hopelijk kun je na het lezen van deze blog aan je klanten uitleggen dat de rentestijging een ontwikkeling is die de hele markt raakt. Het goede nieuws is dat de provisies in stand blijven. Dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Welke kant het opgaat met de inflatie, de rentetarieven en de economie, daar kan niemand zekerheid over geven. Maar we volgende de ontwikkelingen op de voet en we houden je op de hoogte.

Hulp nodig tijdens het verkoopgesprek?

Kun je in een gesprek met jouw klant wel wat hulp gebruiken? We leggen jouw klant graag uit hoe het zit met de renteontwikkelingen. Maak daar gerust gebruik van en schakel onze expertise in.

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met je op om al je vragen te beantwoorden of om jou direct als Partner aan te melden. Je kan ook zelf contact met ons opnemen via 085 – 043 17 77.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.