SEBA, MIA, KIA, hoe zat het ook alweer?

Elektrisch rijden is voor veel ondernemers een interessante stap richting duurzaam ondernemen. Hierbij willen jouw klanten natuurlijk het liefst kosten besparen én de omzet van hun bedrijf maximaliseren. Een slimme én duurzame keuze voor ondernemers, waarmee ze bijdragen aan een beter milieu maar ook gebruik kunnen maken van de Subsidie Elektrische Bedrijfsauto’s (SEBA), MIA en soms zelfs KIA. 

Steun vanuit de overheid

Ondernemers staan regelmatig voor belangrijke beslissingen te staan met betrekking tot investeringen. Om (duurzame) investeringen te stimuleren heeft de overheid verschillende subsidieregelingen en aftrekposten in het leven geroepen, zoals de SEBA, KIA en MIA. Deze regelingen kunnen ondernemers investeringen doen die gericht zijn op duurzaam ondernemen terwijl ze kunnen rekenen op zeer interessante fiscale voordelen. En dit geeft meer verkoopargumenten voor jou als verkoper. Win-win, dus!

SEBA

De Subsidie Elektrische Bedrijfsauto’s (SEBA) is een subsidie die aangevraagd kan worden door ondernemers die een elektrische bedrijfsauto kopen of Financial Leasen. Met deze subsidie wil de overheid zakelijk elektrisch rijden stimuleren en de uitstoot van CO2 en stikstof verminderen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type bedrijfsauto en kan oplopen tot maximaal € 5.000,- per elektrisch voertuig.

Overweegt de klant om een elektrische bedrijfswagen te kopen? Dit kan een argument zijn om ze te overtuigen van hun keuze.

KIA

Een Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is een interessante aftrekpost, die voornamelijk gebruikt wordt voor bestelauto’s en taxi’s. Dit kan door klanten zowel gebruikt worden bij nieuwe of tweedehands bestelauto’s en in sommige gevallen dus ook personenauto’s. Dit mag de ondernemer aftrekken in de aangifte bij inkomsten- of vennootschapsbelasting in het jaar waarin zij de auto in gebruik nemen. Interessant voor zakelijke rijders die op zoek zijn naar een kleine bedrijfswagen.

MIA

De Milieu-investeringsaftrek (MIA) is voor het investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen zoals energiebesparende maatregelen of investeringen in duurzame technologie. Hiermee mogen ondernemers zakelijke, duurzame investeringen afschrijven zonder dat zij afhankelijk zijn van afschrijvingspercentages. Dit maakt een duurzame bedrijfsvoering vaak interessanter omdat het financiële voordelen biedt ten opzichte van minder duurzame alternatieven. 

Alles weten over investeringsaftrek en subsidieregelingen?

Als er onduidelijkheden zijn over de bovengenoemde termen, kun je altijd contact opnemen met jouw Relatiemanager. We leggen je graag uit hoe jij jouw klanten informeert over de fiscale voordelen waar zij van kunnen profiteren.

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met je op om al je vragen te beantwoorden of om jou direct als Partner aan te melden. Je kan ook zelf contact met ons opnemen via 085 – 043 17 77.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onderdeel van FinancialLease.nl

Financial Lease Partner is onderdeel van de marktleider FinancialLease.nl. Dit is hét automotive platform voor zakelijke rijders. Duizenden ondernemers bekijken dagelijks het ruime aanbod personen- en bedrijfsauto’s. Als Partner adverteer je gratis op FinancialLease.nl én vele andere autoplatformen.