Populariteit e-bestelbus neemt toe

Elektrische bestelbussen zijn enorm populair, mede vanwege de klimaatdoelstellingen vanuit de overheid en vooral vanwege de groeiende bezorgdiensten die ervoor kiezen om elektrisch te rijden. Hoewel elektrische bedrijfswagens een grote groei hebben doorgemaakt, bevinden we ons nog steeds in de beginfase.

Overstap naar elektrisch rijden

De transitie naar elektrisch rijden heeft een groot effect op het koopgedrag van ondernemers. De hoge kosten van brandstof, de nadruk op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zorgen ervoor dat bedrijven steeds vaker kiezen voor een e-bestelbus. De lagere operationele kosten van elektrische voertuigen ten opzichte van benzine- en dieselvoertuigen spelen hierbij ook een rol. Bovendien is een e-bestelbus niet alleen goedkoper in gebruik, maar ook stiller en milieuvriendelijker.

In de nabije toekomst zal de toename van het aantal e-bestelbussen bijdragen aan emissievrije mobiliteit. Steeds meer bedrijven zullen ervoor kiezen om hun wagenpark te elektrificeren, wat uiteindelijk zal leiden tot minder uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast zullen elektrische bedrijfswagens bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.

De opkomst elektrische bedrijfswagens

Verkoop jij al elektrische bedrijfswagens? De overstap naar elektrisch rijden heeft invloed op autobedrijven die zich richten op de verkoop van tweedehands voertuigen. Toch is het belangrijk voor autobedrijven om in te spelen op de toenemende vraag naar elektrische bedrijfswagens door nieuwe en tweedehands e-bestelbussen aan hun aanbod toe te voegen. Bedrijven die zich niet aanpassen lopen het risico achter te blijven en klanten te verliezen aan concurrenten die wel een breed aanbod aan elektrische bedrijfswagens bieden.

Waarom autobedrijven

Om in te spelen op deze trend is het voor autobedrijven belangrijk om het aanbod van elektrische bedrijfswagens te vergroten en meer te focussen op de verkoop van elektrische voertuigen. Als autobedrijf kun je klanten adviseren en informeren over de voordelen van elektrische bedrijfswagens, zoals de SEBA-subsidie. Help klanten bij het vinden van de ideale e-bestelbus die past bij hun specifieke behoeften!

Inspelen op de veranderde behoefte naar e-bestelbussen

Daarnaast is het voor autobedrijven belangrijk om te investeren in het opleiden van hun personeel, zodat ze kunnen werken met elektrische bedrijfswagens. Het onderhoud van elektrische voertuigen vereist namelijk andere kennis en vaardigheden dan het onderhoud van benzine- en dieselvoertuigen.

Als autobedrijf is het cruciaal om te blijven innoveren, ook als elektrisch rijden nog niet tot jouw vakgebied behoort. Onze tip: probeer het gewoon eens uit. Er is nu nog voldoende ruimte om te experimenteren en te ontdekken wat wel en niet werkt. In de nabije toekomst zullen elektrische bedrijfswagens een belangrijke rol spelen. Om concurrerend te blijven en het voordeel van elektrisch rijden als verkoopargument te kunnen benutten, kun je het beste dit jaar nog beginnen met de verkoop van e-bestelbussen.

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met je op om al je vragen te beantwoorden of om jou direct als Partner aan te melden. Je kan ook zelf contact met ons opnemen via 085 – 043 17 77.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onderdeel van FinancialLease.nl

Financial Lease Partner is onderdeel van de marktleider FinancialLease.nl. Dit is hét automotive platform voor zakelijke rijders. Duizenden ondernemers bekijken dagelijks het ruime aanbod personen- en bedrijfsauto’s. Als Partner adverteer je gratis op FinancialLease.nl én vele andere autoplatformen.