Toenemende populariteit EV’s

De verkoop van elektrische voertuigen zit in de lift. Een toenemende vraag vanuit de consument, de hoge brandstofprijzen en een steeds grotere stimulans vanuit de overheid om elektrisch te gaan rijden, lijken hun vruchten af te werpen.

Nieuwe auto’s

In de eerste acht maanden van 2022 is er een mijlpaal bereikt met betrekking tot de verkoop van nieuwe deels- en volledig elektrische auto’s. Volgens cijfers van de Bovag en RDC is 57,1% van de nieuw verkochte auto’s volledig elektrisch of hybride. Nooit eerder kwam het voor dat zo’n groot aandeel van de verkochte auto’s elektrisch was. Vanzelfsprekend gaat deze trend gepaard met een daling in de verkoopcijfers als het gaat om diesel- en benzineauto’s. Op basis van deze ontwikkelingen kun je als autobedrijf niet achterblijven en moet je ook inspelen op de veranderende markt door meer EV’s en hybrides aan je voorraad toe te voegen.

Occasionmarkt

Ook op de occasionmarkt zien we een toenemende populariteit bij EV’s. Volgens de Bovag en RDC zijn er tot en met augustus, in 2022 maar liefst 47% meer volledig elektrische occasions verkocht in vergelijking met dezelfde periode in 2021. Met een aandeel van slechts 3,7% van de totale occasionmarkt, betekent het nog wel dat het om een klein deel van de markt gaat. De hybride auto’s doen het wel een stuk beter met 8,5% van de totale occasionverkoop. In in tegenstelling tot tweedehands dieselauto’s, die slechts 8,2% van de markt bekleden. Toch blijven tweedehands benzineauto’s op dit moment nog tamelijk populair.

De toekomst

Steeds meer automerken komen met elektrische modellen op de markt. Vanuit het Europees Parlement wordt er druk gezet om, met oog op duurzaamheid, ervoor te zorgen dat automerken hun modellengamma gaan elektrificeren. Dat de elektrische auto in trek is moge duidelijk zijn. De transitie naar elektrisch rijden brengt voor autobedrijven uitdagingen maar ook kansen met zich mee.

Wil jij nu al inspelen op de veranderende markt? Vergroot dan jouw aanbod met jonge tweedehands elektrische auto’s, of bespreek de kansen met jouw Relatiemanager.

Ook persoonlijk contact?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met je op om al je vragen te beantwoorden of om jou direct als Partner aan te melden. Je kan ook zelf contact met ons opnemen via 085 – 043 17 77.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.